A merret injoranti në përgjegjësi për gjërat që nuk i din?

by Uniteti-Admin

Pyetje: A meret injoranti në përgjegjësi për gjërat  që nuk i din, apo mësimi i gjërave (fetare) është obligimim për të?

Përgjigje: Nuk i lejohet atij që nuk din të mbetet në injorancën e tij, por  obligohet që t’i mëson gjërat fetare të cilat medoemos duhet ditur dhe t’i pyet dijetarët, thotë Allahu((فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ)… dhe pyetni ata që dijnë nëse ju nuk dini” (En-Nahl:43), mirëpo nëse mbetet në injorancën e tij duke patur dikënd që ta pyet dhe tia mëson të vërtetën, atëherë ai është mëkatar.

Prej Allahut është suksesi.

وصلى الله على نبينا محمد، وآله وصحبه وسلم

Komisioni i përhershëm për studime dhe fetva(fetvaja nr:21030)

Bekr Ebu Zejd

Salih El-Feuzan

AbdulAziz Al Esh-Shejh

 

Përktheu: Ali Ashani

Të tjera